Friday, December 25, 2009 at 4:58 AM | 7 comments  
hehe...gaye bunyi macam perompak ye tak?? hakikatnye mmg aktiviti aku hari ini adalah ala2 perompak tapi diberikan kebenaran yang agak2 sah (lebey kurang la)...

ceritanya camni...semalam aku tengok rumah lelong kat kl....kenal2 la sorang mamat ni, die masuk auction....pastu die menang umah kat pelangi damansara....so nak gi pecah masuk umah la....untuk melihat keadaan umah yang telah dimenangi...di sampaing menyejukkan hati sbb ter'bid' agak tinggi...74k tuh....hehe...kes2 lain, dalam 50k leh dapat rase aku...emo punye pasal la nih....takpe bro....janji menang...hehe...tahniah

so pagi tadi, kul 11 lebey aku pegi la ngan apis nih ke rumah die....pastu sifu faris ngan sifu bri datang membawa cutter...sbb nak potong solex tu la....berbekalkan semangat waja seorang perompak berlesen, sume bersemangat nak pecah rumah, namun tiada hasil...ekekeke....gagah jugak solex nan seorang nih...skali jiran sebelah umah (india) pun kua...agaknye tak tahan dengar kitorang bertukang kot....die bukak solex tu pakai screw driver je....wakakakaka....tah2 mmg kaki pecah umah nih...lantak la...kitorang pun masuk...(actually ade gambo tapi aku sangat amat malas nak transfer...hehe)...

bole tahan gak umah apis nih....lantai marble, kitchen kabinet da siap install, dinding mmg ok tak yah cat lagi dah, kipas ruang tamu jenis mahal yang pakai remote tuh, naseb baik bukan plaster siling je...perrghhh...mmg layak 74k ni aku rase....baru la apis senyum balik tengok umah die...hehe...suke la tu! lepas tuka tombol, tuka solex, kitorang pun gerak la gi makan....sembang2 lebey kurang ngan sifu 2 org nih...otai2 sifu ni, bukan calang2...bukan senang nak dapat peluang jumpe....dapat la curi ilmu sket sebanyak...nak tau ilmu die? nnt aku update kalau aku rajen...hehe...ala kalau korang gi blog sifu faris ngan sifu bri ni dapat ilmu free je....pastu apis bayar sume makanan (yahooo!!!)...padahal aku takde kene mengena pun ngan fit...tapi takpe la...rezeki aku ikut pecah umah kot....haha...pastu gerak...kg lindungan jaya pj, here i come!!!

sampai kg lindungan jaya, aku usha umah yang kene lelong tuh, pasal aku nak bid umah ni...mmg bole tahan kawasan....skali cek2, ade owner lak duduk....tanye akak seblah, akak tu cakap umah tu da banyak kali kene lelong....ish, ni kes2 owner liat nak kua nih...mmg aku maleh dapek kes2 camni...ade yang berparang kene halau kang...hehe...so aku tak jadi nak angkut umah ni...banyak lagi tempat hot lain...ceh....so balik la dengan hampa...

malam tadi, secara tak sengaja terjoin blog pie2020, pastu sifu pie leh ajak TT plak....peehhh...mmg aku tak lepas peluang join...lari jap dari opis nak dekat 2 jam...aahhh...sifu punye pasal, kene marah pun sanggup....hehe...pun dapat gak curi ilmu sket2...hehe...kesimpulannye, 3-3 sifu ni mmg otai dan aku dapat jumpe sume sekaligus dalam mase satu ari....puas ati aku!!! dan sume pun setuju dengan umah yang aku nak masuk lelong pada januari nanti...sama2 kite nantikan...hehe...my first project!!

tapi ade beberapa aku kene cek kat umah tu...ade owner ke tak, sewa bape, tunggakan bape...n yang paling penting...duit aku dalam bank tu ade bape...kekeke....sbb the last time i check, bank tak bagi wat down payment pakai daun....so terpakse cari duit sebenar....tihtihtih

aku pun da malas nak bebel....kalau aku rajen nnt aku letak gamba...aku nak tido jap sementara kul 7 then leh meninggalkan opis yang super duper sunyi nih....ceh...chiowzzz
Posted by anep@kecixz
Sunday, December 20, 2009 at 4:33 PM | 4 comments  
cis...cis...dan cis...akhirnya loan aku wat kali ketiga tak lepas lagi...terpakse la aku melepaskan umah Fortune Park kesayangan tuh....maka sekaligus menandakan harapan untuk memiliki umah pertama kian tipis....takpe...takpe...cuba lagi nep...

lalu berbekalkan semangat waja yang dikutip hasil joging setiap pagi ahad waktu kat skolah dulu, aku mengorak langkah try lak tengok umah2 lelong....perghh...masyuk2 sume harga....skang ni pun da ujung taun...lelong macam makin rancak lak aku tengok....tempat sume hot2 lak tuh...cheras, pj, kepong....ewah...lalu aku menetapkan hati nak bid satu rumah nih....mmg seblah LRT je....jalan kaki pun lepas....

pertama, gi bank wat bankdraft (deposit d/p)....pinjam sane sket...sini sket...topup situ sini sket...siap la bankdraft pertama aku seumur idup....kuikukui...thanx ain cayang....aku da berangan2 da ngan umah baru ni...walaupun low-cost, aku nak renovate transform jadi ala2 condo (cewah...kene cekau duit lagi tuh)....pastu aku da berkira2 dak nak fight harga die sampai brape....kalau nak dekat sampai market value (MV)...bek aku let go je....akhirnye sume selesai, aku pun nak gi makan sbb teramat lah lapa....

truutt...trutt...."elo dik....mintak mahap la....umah yang adik nak bli tu da called off (tarik diri)"...

perrgh....bende ni berlaku 3 ari lepas....dan 3 ari jugak aku down...ni baru nak kasi moral up sket...hish...hish....semoga dimurahkan rezekiku selepas ini...hehe
Posted by anep@kecixz
Tuesday, December 8, 2009 at 9:24 PM | 3 comments  
hehe....ni aku tak tau la sape kepala nya....jakek la nih....nak ikut cakap die je...tapi naseb baik la rancangan sume best2.....

aktiviti2 geng2 miskin ni telah dimulakan 2 minggu lepas di sungai kedondong...ala, on the way nak gi genting ikut batang kali, kompom lalu sungai ni punya...best jugak gi ramai2 wat aktiviti murahan nih....hepi pun hepi...tapi part yang aku takleh blah adalah....AMAT SEJUK!!!!...berbekalkan ketebalan kulit yang kurang daripada seekor biawak tanah, 5 minit pertama je aku da start menggigil...ces...aktiviti kali pertama ni sempoi je....datang, mandi, mkn, blah...ade la diselitkan aktiviti melawan arus, cubaan melemaskan diri, teknik penyamaran gaya seekor penyelamat pantai dan sebagainya....realy fun...

aktiviti kedua...sungai/air terjun pertak!!! perghh...yang ni masyuk gile...walaupun dengan ahli yang makin berkurangan (mayb ahli lain telah pun masuk peringkat kaya?? haha)...namun tetap mendatangkan hasil yang memuaskan....tapi jakek ni sengal....die da sampai, pastu taknak jawab fon....berbekalkan naluri jack yang secara jujurnya aku tak berapa nak percaya, sampai gak kitorang di tempat yang dimaksudkan....tapi!!!!! sume mmg berbual....spageti la, tuna la, roti la....mane sume tu???? wakakakaka....cerita letop je lebey....takpe....terjun dulu...lain cerita bincang jap lagi...pertak ni luas nak mampos n kitorang je ade situ...peh...puas2....tapi aku curi pelampung anak jiran KECIK sebagai usaha berhati2 daripada kejadian lemas tidak berpenghujung....yela...aku da la tak reti berenang....dengan tahap getaran badan a.k.a gigil yang dah mencapai 3.5 skala ritcher, agak susah sape2 nak selamatkan aku pun....haha....kali ni pun sempoi...mandi, tangkap gamba, huha huha, makan, balik....again, diselitkan aktiviti membuat tugu negara (jakek on top...??!!!! pergh berat maut), ala2 renang berirama, lompatan tidak sekata dan membaling pasir sungai....tidak lupa juga menyusun batu (ni kerja tak bertamadun oleh jack)....

ahli2 geng miskin ni suke berbual la...kecik!!!!!!! mane gamba??????? cakap mau upload....shit aa...takpe2....kite sekalikan gambar untuk trip ketiga pun cantek gak....lepas ni mane??? serendah?? layannnzzzz.....idup geng miskin penjejak sungai!!!

kepada ahli2 lain iaitu nahar ain efah...plz join pada mase akan datang....yang lain agak2 nak hiburan yang murah, sile daftarkan diri ngan joe jack jakek (3J berkuasa)...haha...ish2....aku baru nak upload gamba...kecikkk!!!!!!!!!
Posted by anep@kecixz
macam serius lak bunyinye kan?? mmg la....sekali sekala kene serius...asek bebel bende merapu je, tak mendatangkan hasil dari sudut pandangan lembaga hasil...

property investment ni merangkumi aktiviti bli umah, tanah, kedai, jual sume2 tuh, sewa, refinance, flipping, buy n hold, dan macam2 term lagi la (kalau korang penah dengar)....kalau tak penah dengar takpe....simple je natang ni sbnrnye...

bli umah...mungkin pada kebanyakan org bunyi macam agak menyeramkan padahal senang je bli umah ni...tak caye?? lllaaa...same macam bli kete je...serius....beza die kalau ko rembat rumah banglow sebijik kat shah alam, same la macam ko angkat BMW wat loan 7 tahun...tu je...

tapi bile cakap pasal investment, maknenye musti la berkaitan dengan pulangan yang sudah semestinya bukanlah kerugian...btol?? yaaa btol...senang je, katekan la bli apartment sebijik, installment bulanan kat bank 500....then sewakan kat org lain 700...kan da ade cashflow positive 200 tuh?? tu la pulangan namenye....ni overview secara kasar je....banyak lagi skill leh dimanipulasikan dalam property investment nih....which is, aku still lagi dalam fasa pembelajaran dan pengkajian...ni blum aku citer auction property lagi...peehh...masyuk beb....

tapi tang wat loan tu yang leceh....bank ni macam2 die nak....kelecehan mayb lebey sket dari bli kete la....tapi tak susah...kalau lengkap, then takde utang, tak blacklist, sume pinjaman lain bayar on time, mmg cepat je approve....skali da approve, nak wat loan lagi skali mmg kacang je la...hehe

aku skang tengah apply first loan...part ni yang tak gemar nih....itu la ini la...banyak sangat pusing die....tapi kalau lepas, al-masyuk la aku (insyaAllah)....hehe...kalau ade mood aku sambung lagi dalam entry yang lain pasal natang yang satu nih....all the best for me...haha

-shit....bile nak siap keje aku nih....aarrghhh-
Posted by anep@kecixz
last post adalah june??? wahai cik blog, mintak mahap sebab da lame aku lupekan ko...hehe

cermat...sbnrnye cermat takde kene mengena dengan post kali nih....tapi aku merasakan sudah sampai masenye untuk aku membebel jap berkenaan badan aku yang penat dan masa aku yang tenat nih...

my main n current job wass supposed to be fun n enjoy kot....yela....keje 2 ari, cuti 2 ari....means keje isnin selasa, rabu khamis cuti and so on...namun berdasarkan pemikiran tak berapa matang bahawa time cuti takde ape nak buat, i took a second job (which is my former job actually...haha)...so skang jadual da jadi macam agak meletihkan....salah, bukan macam....mmg sangat meletihkan!!!

isnin selasa - main job
rabu khamis - part time
jumaat sabtu - main job

then i only got 1 day to rest instead of 3 or 4 dayz before that....camne kalau main job aku keje terkena ari sabtu ahad??? then maknenye aku tak cuti langsung minggu tuh...sory2....ni bukanlah sebuah life idaman yang aku cari....bile aku nk enjoy? men snuker? tengok muvie? makan ngan awek kat tempat bes jauh2? balik umah mak aku? bercuti di tioman langkawi mahupun italy? ataupun hanya duduk di rumah sekadar bersantai? tak bole jadik nih...

bukan aku tak bersyukur dengan rezeki yang melimpah ruah....alhamdulillah, masih terbukak pintu rezeki untuk aku di mana2....namun apabila hati kecik aku da mule merasakan ia adalah tak berbaloi, then its time to move on i guess...n i realy hope i choose the rite choice...hehe...maka, sory bos, eja, man, kak noreen, nasya, my bro aka fizi, isk dan len2...gua rase nak quit jap lagi skali wat kali kedua....huhu...

*tribute to pocket --> the best company-family ever...
Posted by anep@kecixz
khamis, 7pm - ish...sume orang da tengok transformers...takleh jadik nih....yang paling tak tahan tuh, ade je mulut2 yang nak menceritakan secara detail jalan citer transformers tersebut...eleh....kalau micheal bay bayar derang jadi jurucakap die takpe gak...aku berazam utk mendapatkan tiket sok malam!!! keje....keje....laju...laju...

jumaat, 7am - yeay!!! perjuangan aku untuk bertemu ngan robot jahanam sekalian kian hampir!!!...saba2...kaunter tiket pun lum bukak lagi nih...alek umah makan nasi lemak,layan fesbuk dulu pun cantek nih...hoho...

jumaat, 11am - ish...semak tol pc nih...lame da tak kemas...ym,fesbuk,kemas...ym sum more...kemas alek....lllaaaa....lagu2 pun tak update??? sape punye pc la nih....donlod dulu....baru kul 1suku kot...tapi aura penat da terasa cane nih???....aaahhh...transformers punya pasal....keep bz....keep bz...

-smyg jumaat-

jumaat, 3pm - makan pun da abeh...gi bli tiket!!!! truuutt truuutt...ala sape lak call nih...oooo my bro pun nak join tengok...die soh bli tiket lebey....cantek2...the more the merrier ye tak...tapi die nak tengok awal....aku lak rembat tiket 11.15pm bagi mendapatkan tempat duduk idaman yang lebey selesa sambil menikmati cerita berbahagia....huhu...

jumaat, 6pm - gi amek ain jap...mak ai....jem gile babik kl ari nih....mane route aku nak ikut gi jj keramat nih....hmmm...takpe2...tiket pun lambat lagi...ape ade hal jah!!...tapi kene alek awal gak nih...ade klaz itik renang bersama onam...abeh shoping,alek,terjun pool!!!!.....tetibe..."woi ko ingat da kul bape nih??? pool ni tutup kul 10"...alamak..."sori pakcik pakgad...saya ingat baru kul 9.50"...hoho....berlakon tu penting beb...

jumaat, 11.15pm - akhirnyaaa.....perrghh besnyee!!........mak ai klaka gak mamat bumblebee nih...woooo...action taknak ngalah...........(.....)......eh babik aku leh terlelap lak....huiyo...bes lagi....dan lagi....besnye....waaaa......(.....)....aik, aku terlelap lagi...bodo2...

sabtu, 00.45am - ................................................................................................................

sabtu, 1.45am - ......da abeh????....aku tertido???.....

sabtu, 2am - balik sambung tido ngan penuh kecewa ngan dendam terhadap optimus prime sbb tak sempat tengok die idup balik.....prime,kalau ko nak mengamuk lagi,wait 4 me to find another ticket ok??...huhu...gg...
Posted by anep@kecixz
Thursday, June 4, 2009 at 9:05 AM | 0 comments  
"Sometimes we do a thing in order to find out the reason for it. Sometimes our actions are questions not answers"

hmm...pagi2 bute yang tak berapa nak menyegarkan ni telah menarik perhatian aku terhadap quote yang satu nih...

actually most of my actions is in the form of questions....aku mmg banyak bertanya...kepada orang lain da satu hal, kepada diri sendiri yang paling tensen sbb sumtimes i'm tired with all that questions (created by myself..hoho)...bos aku dulu slalu tensen sbb aku slalu maukan jawapan atas setiap perkara....nape tu...nape ni...cuz i'm 1 kind of person who doing things in order to get an answer...logically (dalam pale otak aku yang masih mamai nak tido skang nih), u dont ask questions when u already knew the answer rite?....contohnye nampak orang pakai tuala, rambut basah, bawak baldi, berjalan daripada bilik air kat asrama....pastu gatal2 tanye "baru balik mandi ke???"....sampah....dan jawapan yang akan diterima bersama lenggok tubuh seakan2 menyampah kompom adalah "tak la....baru balik kenduri"....wakakaka....

contoh...gi blaja tinggi2 sampai universiti,bukan kompom berjaya lg ye tak?...tapi aku bertanya,kenapa nak kene blaja sampai truk2 ginih...da abeh blaja baru tau the lesson that u would get is "u learn how to learn"...

kerja...gi kerja bertahun2 pun lom tentu leh kaya...so y bother?...the answer mayb u'll lead a wel-balanced life (agaknye la sbb aku pun baru je nak start bina carrier kan....mayb tanye sape2 yang pencen derang ade jawapan)...but thats the point...i'm looking for an answer rite now, so thats y i'm working!! (but instead of working, layan blog ngan fesbuk jap..hoho)

korang gi kapel2 (masuk bab kawen cam berat sangat lak)...blom tentu korang bahagia sampai jinjang pelamin, or anak cucu ke ape ke...plus it is a world that full of betrayal...so nape nak sakitkan ati sendiri??....tapi kite terjun gak kat alam leka nan satu itu...hanya untuk mengetahui (bagi aku laa...) that u can't love anyone until you understand that u can't love everyone...

my point is...kite mustilah berada di dalam mode bertanya dalam setiap perkara...dont juz let others tell u wut to do n u do it without hesitation....lain la kalau korang tentera kan...tu pasal aku tak masuk army...hehe...ala, mase kecik2 mak tak bagi makan coklat,aiskrim...rusak gigi katenye...yet u try cuz u want to find out urself kan?...da besa, kerajaan kate merokok ni membahayakan kesihatan, tapi korang (tak semua...termasuk la aku) blasah gak sbb nk tahu sejauh mane kebenaran isu ini (walaupun mmg da nyata sbnrnye)...kalau ikut aku, my question wud be "nape ramai sgt smoke sdgkan ramai gak yang ckp bahaya"....tu pasal la aku try....wakakaka.... -iklan jap, korang try tengok movie bertajuk "thank you for smoking" mayb korang paham-

panjang lak entry aku kali nih...tapi seperti biasa, aku tamatkan dengan suatu pengajaran...quote di atas ade limit die jugak...never questioned the God's will or His command...it is beyond our existence...u'll only find the answer if u pray n act like a humble servant...hehe...ceh, pandai la aku cakap...ni kire apply kat aku gak la...hoho

-chow dulu (mau 8 page aku merapu kang)-


Posted by anep@kecixz
ini adalah malam kedua aku keje dalam keadaan amat down, tidak bertenaga merangkap lemau, lapa pun ye jugak sket2....tapi yang paling utama adalah B.E.L.E (blurr = bagi mereka yg tidak tau)....

-perenggan di atas adalah telah dinukilkan pada 5 jam lepas tanpa disambung....masih lagi tak tau ape yang sedang bermain di fikiran....wat cubaan untuk sambung perenggan ke-2-

lately rase mcm amat penat....walaupun keje tak menentu,tapi bukan itu point aku di sini...penat dengan pale otak sendiri yang tak pernah kenal erti jemu memikirkan segala bende sampai kadang2 aku pun tak tau ape ia tengah proses....

joe tanye...lu ni apehal semak sangat nih..."tak tau" = adalah satu jawapan jujur ikhlas secara lahiriahnye terpacul dengan otomatik dan seharusnye joe paham aku tidak menipu...mayb i'm tired of my life...tired of my work...tired of my frens...tired of happiness...tired of all this stupid annoying feelings...da lame aku tak dapat tido yang berkualiti....tido 17 jam?? yaa...mmg aku mampu buat...tapi dengan keadaan terjage terkejut sebanyak 13 kali...takde hasil...last2 joe cakap dari segi pemahamannye mengenali aku selama 11 tahun, "lu ni banyak pk sgt ni"...keep things simple katenye...aku pun mengiyakan dengan agak tak ikhlas...most of the time aku yang slalu bagi advice kat org lain....stakat joe, mmg da banyak kali aku hentam sume...tapi nape la kali ni aku rase sampah amat...not weak, mayb the right word is EMPTY...da lame da isu ni wujud dalam diri aku, mayb 2-3 tahun, cuma lately ni perasaan itu sangat gagah meluaskan jajahan di segenap inci meliputi benak dan hati aku yang smmgnye aku sendiri da malas nak jaga....

tapi semalam...aku terjumpe sebentar ketenangan yang aku sebuk2 cari...ianya berada di dalam bilik paling ujung kat opis aku ni...............sebuah sejadah.......

aku terkedu kembali..............................
Posted by anep@kecixz
6 pagi - start kua umah...aiyak...lupe kua duit semalam maaa...ni majal tak isi minyak nih....putrajaya bukanlah terletak sebelah ampang....singgah jap isi minyak n cucuk duit...

6.30 pg - cibai ape....aku bermonolog sendirian...da sampai upenye...hehe...wat cubaan masuk ikut pintu depan aa...dulu nak miting ngan EPU cakap je kat pak gad nak jmp pengarah...tu pun 50-50...tapi kali ni aku dengan gagah lalu pintu depan sbb aku skang da keje dalam JPM...so sepatutnye lagi le lesen besar....alih2..."dik,tolong la pusing balik...takleh parking dalam...dalam ni utk gomen je"....cilaka liaou...die tak tau mak bapak aku keje gomen...sampai bersara lagi...patutnye aku leh la kongsi kredit sket...ye tak?

6.45 - takpe...aku memikirkan alternatif zionis yang lain....masuk ikut pintu belakang...tengah pak gad duk tarik asap rokok dalam2, zzzaassss...aku pecut masuk...hehe....bangge2....dapat gak aku parking idaman, btol2 depan lif...jap lagi kang abeh keje trus cabut je...elok aku tengah kunci stereng, datang lak seko mamat berjawatan E32 - pak gad (dalam ati aku,sumpah macam osman kering aa...huhu)..."dik, ade pas tak parking kat sini"...aku pun dengan muke ala berbulu pun jawab "saya baru nak gi wat pas"...apehal la aku jawab gituh...jawab pas tertinggal pun takpe..."aaa...meh sini ikut saya klua balik...parking kat lua" mulut si osman membebel dengan muke penuh riak...ces...da abeh skolah pun aku tetap kantoi ngan pak gad lagi....hehe...takpe pakcik osman...ari ni ari kau....

7.00 - keje
1.00 - makan
2.00 - keje
5.30 - ala2 da maleh nak wat keje
7.00 - balik

p/s : ringkas sungguh rutin harian gitu...gotta do sumthin...hehe
Posted by anep@kecixz
hmm....semenjak meninggalkan blog ni...rasenye banyak bende baru kat aku....

henset...finally akhirnya aku beralih dari 3310 yang banyak berjasa to a brand new sony ericson...walaupun terpakse meminta bantuan paan....tenkiu bro...haha...but quite tak mampu sgt at that time n dont realy need it...wut am i thinkin? hmmm..

keje...kesunyian opis pada pukul 2 pagi mmg amat menyayat hati masing2 (sbb sume melayan headset)...hoho...well...this is my new job...got 2 shift...n i dont know whether i'm lucky or not, my 1st shift is today, at night!!! amat la ngantuk...but actually my old job da cukup best dgn environment yang sangat bes...i wonder why am i looking for a new 1?....hmmm...

kereta...that night i swear i just stare at my car for almost 10 minutes...haha...jadi blur sbb tetibe aku da ade kete...tapi myvi sengal je....spec paling rendah...rase amat la seronok sbb ade kenderaan sendiri....selama ni asek pinjam org lain tak pun bagi alasan takde transpot...hoho...but jiwa aku adalah lebey kepada kelajuan moto...plus, actually mmg ade duit nak bayar kete tapi tiada kemampuan nak pakai kete...how i'm gonna live with that?...hmmm...

seseorang....hehe...mmg takde pun...saje nak tambah perisa....orang-orang sekeliling mmg la ramai yang teramat malah makin bertambah...n i luv it...its like i'm holding back all this while n suddenly i become myself again...finally....but mayb (actually) there's sumone yang aku rapat...n its like a whole new thing for me...fun n awkward at the same time....naaahhh...lantak la...hidup harus tetap blur bersama hidupan liar yang lain...hehe...but until when i'm gonna be like this?...hmm

yeah...the new life begins...n i'm ready for it!!
Posted by anep@kecixz
Wednesday, February 11, 2009 at 8:55 PM | 1 comments  
people say...

"letting go is an act of far greater power than defending or hanging on"

my opinion...

"letting go is juz sucks...."
Posted by anep@kecixz
Tuesday, February 10, 2009 at 12:39 AM | 4 comments  
oleh kerana kita dilahirkan sebagai manusia yang tak sempurna...maka salah dan silap sentiasa ada di celah mana pun kalau dilihat dari pelbagai sudut...

budak kecik...mmg tengah blaja wat silap...aku penah men mancis...sampai terbakar langsir sambar atap umah trus....berbekalkan otak yang tak berapa nak geliga...aku sambung 2 paip umah jadi panjang, tarik dari bilik air, sembur sepenuh jiwa raga lagak seorang ahli bomba yang baru tamat akademi 2 bulan...sori abah mama...aku tersilap...

skolah menengah....darah muda katekan..wat kes sane sini...tengah cari identiti konon...criminal yang tak kantoi dianggap hero....satu kali hero da jadi zero, masuk kes polis...hamek kaw...mak bapak kene panggil lagi ngadap pengetua bagai...adoiyai...aku tersilap lagi skali...

masuk alam remaja...membe menjadi aset terpenting dalam idup...family tak la tolak blakang sangat....jadi no 2 je...balik kl lepak umah membe...balik umah 3 bulan skali...suatu kejadian, nenek aku yang agak rapat meninggal...satu family aku runner kampung la kan...aku lak gi bantai runner KLIA anta membe gi jepun...anak sapa la nih...bijak tol penaakulan mantik beliau...aku sangat silap...

masuk alam keje...aku terjun ke bidang yang aku tak suke suatu ketika dahulu tapi da jadi antara kelebihan aku skang, programming...opis bes, opismate bes, keje bes, bos bes, pendek kate menghampiri sempurna da keje skang...but lately aku da mule rase tak kena...ape2 pun da jadi tak bes....fasa percaturan nak blah or stay masih 50-50...ape pun keputusan aku, mungkin aku akan silap....

tapi....kesilapan yang tak diduga...aku bertemu dengan dia....
Posted by anep@kecixz
Friday, January 9, 2009 at 5:37 PM | 3 comments  
today is my worst day ever....aku lambat la kononnye gi miting...bawak moto da standard pun macam haram...cilok sane sini..trafik lite langgar sume...tapi aku perasan ade la satu moto ni folo aku dari ampang...hmm....wut to do..kot2 ade niat tak baik ke kan...lalu aku tambah darjah kepelesitan....tolak tambah ala2 rider pencen sket2....akhirnya aku sampai kat tempat parking...uish da kul 3.05...cilaka liao...

aikk??moto tadi ade kat blakang aku???turun2 dengan lagak polis yang tak berapa nak hensem, soh aku tunjuk ic la ape la sume...pastu cakap moto aku ni ade kes la ape la...cewah...dalam ati aku da tau da ni...kompom nak menjalankan sebarang aktiviti tak sihat ni...aku soh tunjuk ID takmo plak...tum tam pling plang kecebur kedegang...akhirnya selamat henset gua kene rompak...haha....walaupun da cukup truk da tu, sib baik aku sempat bawak laptop lari nek atas...

sume tanye "apsal tak riot je kat situ?"....ni soalan susah aku nak jawab...takut?mmg aku cuak...tengok saiz die ngan aku,walaupun die sorang, leh lunyai gak aa...so hasil pemikiran rasional ajaran cikgu geografi aku, daripada aku datang miting lebam berdarah sume ditambah dengan henset + laptop + duit sume ilangg...baik aku ilang henset + terminate number + laptop and keje selamat + duit tak kopak + aku stil leh tersenyum tawar dengan penuh bangga.....

henset baru bli, walaupun tak sampai ribu, membuatkan aku tahan perut gak sebulan...sempat la pakai beberapa bulan...bile pk balik...its not that bad...in fact, lepas aku kene, satu building kecoh ketatkan security sume..so tak kene kat orang lain...in a way, kira aku berjasa kat orang2 yang bakal kene ye tak? hoho....

masalahnye nak tambah malang lagi mouse aku rusak...u cant call urself a programmer when the only thing that u can use is the damn mouse pad on ur laptop....sumpah payah nak wat keje...aku tengah calculate ape lagi leh jadi malang lepas ni....1 thing for sure, aku musti tetap tersenyum aa...huhu

hopefully all this shitness will turn into a fucking shining best damn thing ever the next day...or the day after that...or after that......ayat aku pun da tunggang terbalik same macam pale otak aku skang...tengok laptop da tak pk keje...asek pk snuker je...well, thats the only thing that can make me forget anything rite now...even for a slightest moment...so tolong la ade orang ajak ari ni...ade sape bran???
Posted by anep@kecixz
akhirnya dapat gak aku oter blog ni jadi seperti yang diidamkan (oleh aku la...)...hehe...jadi bagi menghilangkan penat lelah, aku ingin mempraktikkan secangkir senaman yang dirembat dari seseorang yang ku kenal (thanx to pure punx death!!)...haha....korang musti tengah tensen kan?...aaa...meh sini...ikut skali.....tambah nasi...tambah nasi....on ur mark, get set, get lost!! haha


ok..memula kita wat camni
>>
pastu, tarian sehati berdansa
>>
diikuti lagak superhero tempatan..
>>
to the left..


and to the right..
>>
then pusingan kepala alam semesta..
>>
hikmat hantukan penghilang dahaga..
>>
kemudian pura2 hepi..


then we gettin jiggy with it!
>>
senaman menggila!!!
>>
IP Man + Super Man
>>
hayunan mengantuk di waktu subuh


pastu cari pasangan, bersama2 menjayakan tarian tersebut
>>
akhir sekali, ikut seperti di atas sebagai "warming down"
Posted by anep@kecixz
Wednesday, January 7, 2009 at 10:21 PM | 0 comments  
shopping...sape tak suke shopping ye tak?...but 1 thing for sure, thats not me (while ago)...takde la menyampah tapi juz not my habit...haha...can u believe that?

tapi kebelakangan ni bile da pegang duit sendiri (mmg banyak dugaan), ade je bende yang aku nak beli...hoh...baru2 ni kopak lagi bli sumthin...tapi mmg da target setahun menatang ni...so worth it kot....wut i'm trying 2 say is, kenapa aku da makin ke arah this shoping thing...kalau setakat bli sabun ke ubat gigi ke, orang tak panggil shoping ye tak? haha

mungkin dulu aku takde duit...so tak rase nak bli pape....but that doesnt mean that i'm quite kayo rite now...tersepit gak idup tengah KL gini....cume ade la duit sendiri...tak mintak parent (mintak membe ade la gak 2-3 helai..haha)...jadi, mulai hari ini, sempena tahun baru yang baru sangat2...aku berazam untuk tidak menjadi secebis sopharudin yang sophaholic!
Posted by anep@kecixz
good things come to those who wait...