khamis, 7pm - ish...sume orang da tengok transformers...takleh jadik nih....yang paling tak tahan tuh, ade je mulut2 yang nak menceritakan secara detail jalan citer transformers tersebut...eleh....kalau micheal bay bayar derang jadi jurucakap die takpe gak...aku berazam utk mendapatkan tiket sok malam!!! keje....keje....laju...laju...

jumaat, 7am - yeay!!! perjuangan aku untuk bertemu ngan robot jahanam sekalian kian hampir!!!...saba2...kaunter tiket pun lum bukak lagi nih...alek umah makan nasi lemak,layan fesbuk dulu pun cantek nih...hoho...

jumaat, 11am - ish...semak tol pc nih...lame da tak kemas...ym,fesbuk,kemas...ym sum more...kemas alek....lllaaaa....lagu2 pun tak update??? sape punye pc la nih....donlod dulu....baru kul 1suku kot...tapi aura penat da terasa cane nih???....aaahhh...transformers punya pasal....keep bz....keep bz...

-smyg jumaat-

jumaat, 3pm - makan pun da abeh...gi bli tiket!!!! truuutt truuutt...ala sape lak call nih...oooo my bro pun nak join tengok...die soh bli tiket lebey....cantek2...the more the merrier ye tak...tapi die nak tengok awal....aku lak rembat tiket 11.15pm bagi mendapatkan tempat duduk idaman yang lebey selesa sambil menikmati cerita berbahagia....huhu...

jumaat, 6pm - gi amek ain jap...mak ai....jem gile babik kl ari nih....mane route aku nak ikut gi jj keramat nih....hmmm...takpe2...tiket pun lambat lagi...ape ade hal jah!!...tapi kene alek awal gak nih...ade klaz itik renang bersama onam...abeh shoping,alek,terjun pool!!!!.....tetibe..."woi ko ingat da kul bape nih??? pool ni tutup kul 10"...alamak..."sori pakcik pakgad...saya ingat baru kul 9.50"...hoho....berlakon tu penting beb...

jumaat, 11.15pm - akhirnyaaa.....perrghh besnyee!!........mak ai klaka gak mamat bumblebee nih...woooo...action taknak ngalah...........(.....)......eh babik aku leh terlelap lak....huiyo...bes lagi....dan lagi....besnye....waaaa......(.....)....aik, aku terlelap lagi...bodo2...

sabtu, 00.45am - ................................................................................................................

sabtu, 1.45am - ......da abeh????....aku tertido???.....

sabtu, 2am - balik sambung tido ngan penuh kecewa ngan dendam terhadap optimus prime sbb tak sempat tengok die idup balik.....prime,kalau ko nak mengamuk lagi,wait 4 me to find another ticket ok??...huhu...gg...
Posted by anep@kecixz
Thursday, June 4, 2009 at 9:05 AM | 0 comments  
"Sometimes we do a thing in order to find out the reason for it. Sometimes our actions are questions not answers"

hmm...pagi2 bute yang tak berapa nak menyegarkan ni telah menarik perhatian aku terhadap quote yang satu nih...

actually most of my actions is in the form of questions....aku mmg banyak bertanya...kepada orang lain da satu hal, kepada diri sendiri yang paling tensen sbb sumtimes i'm tired with all that questions (created by myself..hoho)...bos aku dulu slalu tensen sbb aku slalu maukan jawapan atas setiap perkara....nape tu...nape ni...cuz i'm 1 kind of person who doing things in order to get an answer...logically (dalam pale otak aku yang masih mamai nak tido skang nih), u dont ask questions when u already knew the answer rite?....contohnye nampak orang pakai tuala, rambut basah, bawak baldi, berjalan daripada bilik air kat asrama....pastu gatal2 tanye "baru balik mandi ke???"....sampah....dan jawapan yang akan diterima bersama lenggok tubuh seakan2 menyampah kompom adalah "tak la....baru balik kenduri"....wakakaka....

contoh...gi blaja tinggi2 sampai universiti,bukan kompom berjaya lg ye tak?...tapi aku bertanya,kenapa nak kene blaja sampai truk2 ginih...da abeh blaja baru tau the lesson that u would get is "u learn how to learn"...

kerja...gi kerja bertahun2 pun lom tentu leh kaya...so y bother?...the answer mayb u'll lead a wel-balanced life (agaknye la sbb aku pun baru je nak start bina carrier kan....mayb tanye sape2 yang pencen derang ade jawapan)...but thats the point...i'm looking for an answer rite now, so thats y i'm working!! (but instead of working, layan blog ngan fesbuk jap..hoho)

korang gi kapel2 (masuk bab kawen cam berat sangat lak)...blom tentu korang bahagia sampai jinjang pelamin, or anak cucu ke ape ke...plus it is a world that full of betrayal...so nape nak sakitkan ati sendiri??....tapi kite terjun gak kat alam leka nan satu itu...hanya untuk mengetahui (bagi aku laa...) that u can't love anyone until you understand that u can't love everyone...

my point is...kite mustilah berada di dalam mode bertanya dalam setiap perkara...dont juz let others tell u wut to do n u do it without hesitation....lain la kalau korang tentera kan...tu pasal aku tak masuk army...hehe...ala, mase kecik2 mak tak bagi makan coklat,aiskrim...rusak gigi katenye...yet u try cuz u want to find out urself kan?...da besa, kerajaan kate merokok ni membahayakan kesihatan, tapi korang (tak semua...termasuk la aku) blasah gak sbb nk tahu sejauh mane kebenaran isu ini (walaupun mmg da nyata sbnrnye)...kalau ikut aku, my question wud be "nape ramai sgt smoke sdgkan ramai gak yang ckp bahaya"....tu pasal la aku try....wakakaka.... -iklan jap, korang try tengok movie bertajuk "thank you for smoking" mayb korang paham-

panjang lak entry aku kali nih...tapi seperti biasa, aku tamatkan dengan suatu pengajaran...quote di atas ade limit die jugak...never questioned the God's will or His command...it is beyond our existence...u'll only find the answer if u pray n act like a humble servant...hehe...ceh, pandai la aku cakap...ni kire apply kat aku gak la...hoho

-chow dulu (mau 8 page aku merapu kang)-


Posted by anep@kecixz
good things come to those who wait...