Friday, December 25, 2009 at 4:58 AM |  
hehe...gaye bunyi macam perompak ye tak?? hakikatnye mmg aktiviti aku hari ini adalah ala2 perompak tapi diberikan kebenaran yang agak2 sah (lebey kurang la)...

ceritanya camni...semalam aku tengok rumah lelong kat kl....kenal2 la sorang mamat ni, die masuk auction....pastu die menang umah kat pelangi damansara....so nak gi pecah masuk umah la....untuk melihat keadaan umah yang telah dimenangi...di sampaing menyejukkan hati sbb ter'bid' agak tinggi...74k tuh....hehe...kes2 lain, dalam 50k leh dapat rase aku...emo punye pasal la nih....takpe bro....janji menang...hehe...tahniah

so pagi tadi, kul 11 lebey aku pegi la ngan apis nih ke rumah die....pastu sifu faris ngan sifu bri datang membawa cutter...sbb nak potong solex tu la....berbekalkan semangat waja seorang perompak berlesen, sume bersemangat nak pecah rumah, namun tiada hasil...ekekeke....gagah jugak solex nan seorang nih...skali jiran sebelah umah (india) pun kua...agaknye tak tahan dengar kitorang bertukang kot....die bukak solex tu pakai screw driver je....wakakakaka....tah2 mmg kaki pecah umah nih...lantak la...kitorang pun masuk...(actually ade gambo tapi aku sangat amat malas nak transfer...hehe)...

bole tahan gak umah apis nih....lantai marble, kitchen kabinet da siap install, dinding mmg ok tak yah cat lagi dah, kipas ruang tamu jenis mahal yang pakai remote tuh, naseb baik bukan plaster siling je...perrghhh...mmg layak 74k ni aku rase....baru la apis senyum balik tengok umah die...hehe...suke la tu! lepas tuka tombol, tuka solex, kitorang pun gerak la gi makan....sembang2 lebey kurang ngan sifu 2 org nih...otai2 sifu ni, bukan calang2...bukan senang nak dapat peluang jumpe....dapat la curi ilmu sket sebanyak...nak tau ilmu die? nnt aku update kalau aku rajen...hehe...ala kalau korang gi blog sifu faris ngan sifu bri ni dapat ilmu free je....pastu apis bayar sume makanan (yahooo!!!)...padahal aku takde kene mengena pun ngan fit...tapi takpe la...rezeki aku ikut pecah umah kot....haha...pastu gerak...kg lindungan jaya pj, here i come!!!

sampai kg lindungan jaya, aku usha umah yang kene lelong tuh, pasal aku nak bid umah ni...mmg bole tahan kawasan....skali cek2, ade owner lak duduk....tanye akak seblah, akak tu cakap umah tu da banyak kali kene lelong....ish, ni kes2 owner liat nak kua nih...mmg aku maleh dapek kes2 camni...ade yang berparang kene halau kang...hehe...so aku tak jadi nak angkut umah ni...banyak lagi tempat hot lain...ceh....so balik la dengan hampa...

malam tadi, secara tak sengaja terjoin blog pie2020, pastu sifu pie leh ajak TT plak....peehhh...mmg aku tak lepas peluang join...lari jap dari opis nak dekat 2 jam...aahhh...sifu punye pasal, kene marah pun sanggup....hehe...pun dapat gak curi ilmu sket2...hehe...kesimpulannye, 3-3 sifu ni mmg otai dan aku dapat jumpe sume sekaligus dalam mase satu ari....puas ati aku!!! dan sume pun setuju dengan umah yang aku nak masuk lelong pada januari nanti...sama2 kite nantikan...hehe...my first project!!

tapi ade beberapa aku kene cek kat umah tu...ade owner ke tak, sewa bape, tunggakan bape...n yang paling penting...duit aku dalam bank tu ade bape...kekeke....sbb the last time i check, bank tak bagi wat down payment pakai daun....so terpakse cari duit sebenar....tihtihtih

aku pun da malas nak bebel....kalau aku rajen nnt aku letak gamba...aku nak tido jap sementara kul 7 then leh meninggalkan opis yang super duper sunyi nih....ceh...chiowzzz
Posted by anep@kecixz

7 comments:

nia said...

keje baru time cuti?? hehe...

January 9, 2010 at 10:52 AM  
nanep said...

part time yang menyeronokkan!! ;p

January 22, 2010 at 4:26 PM  
nia said...

x moh letak new news ke??? ;p

February 5, 2010 at 12:46 PM  
nanep said...

hehe....nak update la ni yang...takde mase...wakaka

February 27, 2010 at 6:41 AM  
tuanbri said...

fuiisshh..

mana ada sifu...aku th belajar lagi..tengah ambik sijil je...

Ops masuk - ni ayat yg aku bagi, lebih sesuai dan lembuuutt..

macam hati di dalam badan kau..

tuanbri.com

April 8, 2010 at 5:54 AM  
nanep said...

amek sijil ape bri...acca??

haha...ops masuk tu mmg lembut....tapi ops pecah masuk lebey berperisa sket...

berperisa macam nasi goreng ketam kat william sepertimana yang dijanjikan oleh fit (tetibe)...

wakakaka

April 12, 2010 at 5:25 PM  
nia said...

woh!!!! fit ade janji nasik grg ketam william????? waaaaaa!!! cepat pakse die blanje..haha..nk sebok juge..kekeke...

April 23, 2010 at 6:44 PM  
good things come to those who wait...