Sunday, December 20, 2009 at 4:33 PM |  
cis...cis...dan cis...akhirnya loan aku wat kali ketiga tak lepas lagi...terpakse la aku melepaskan umah Fortune Park kesayangan tuh....maka sekaligus menandakan harapan untuk memiliki umah pertama kian tipis....takpe...takpe...cuba lagi nep...

lalu berbekalkan semangat waja yang dikutip hasil joging setiap pagi ahad waktu kat skolah dulu, aku mengorak langkah try lak tengok umah2 lelong....perghh...masyuk2 sume harga....skang ni pun da ujung taun...lelong macam makin rancak lak aku tengok....tempat sume hot2 lak tuh...cheras, pj, kepong....ewah...lalu aku menetapkan hati nak bid satu rumah nih....mmg seblah LRT je....jalan kaki pun lepas....

pertama, gi bank wat bankdraft (deposit d/p)....pinjam sane sket...sini sket...topup situ sini sket...siap la bankdraft pertama aku seumur idup....kuikukui...thanx ain cayang....aku da berangan2 da ngan umah baru ni...walaupun low-cost, aku nak renovate transform jadi ala2 condo (cewah...kene cekau duit lagi tuh)....pastu aku da berkira2 dak nak fight harga die sampai brape....kalau nak dekat sampai market value (MV)...bek aku let go je....akhirnye sume selesai, aku pun nak gi makan sbb teramat lah lapa....

truutt...trutt...."elo dik....mintak mahap la....umah yang adik nak bli tu da called off (tarik diri)"...

perrgh....bende ni berlaku 3 ari lepas....dan 3 ari jugak aku down...ni baru nak kasi moral up sket...hish...hish....semoga dimurahkan rezekiku selepas ini...hehe
Posted by anep@kecixz

4 comments:

nia said...

lapa.....=(

January 9, 2010 at 10:54 AM  
nanep said...

lapaa je die tau ea...huhu....bdk tembam!!! ;p

January 22, 2010 at 4:27 PM  
Anonymous said...

kang ckp ngantok..ckp ngantok je tau..cane??? ;p

January 23, 2010 at 10:14 AM  
nanep said...

tu sume mmg sifat wajib ain kan??? kekekeke

February 27, 2010 at 6:42 AM  
good things come to those who wait...