Friday, July 2, 2010 at 11:29 AM | 3 comments  
1 julai....mmg tarikh yang aku amat idam2kan suatu ketika dahulu...tapi da beso2 ni, aku juz rase biase je la...lately ni da 3-4 taun takde kek, takde mkn2 dan tiada ape2 yang special utk aku sambut pada hari tersebut...so aku pun tak expect ape2 gak taun ni melainkan hanya membalas ucapan2 besday yang memenuhkan wall facebook dan inbox henset james bond aku yang telah pun turun harganya....hehe

dan 1 julai ni jugak, adalah hari bekerja aku...tapi kalau aku tak bekerja pun nescaya takde makhluk pun nak layan aku melainkan bantal, tilam dan selimut sebagai peneman setia...so baik aku keje...kekeke...ain ajak aku makan pada malam tersebut, aku pun setuju tanpa banyak bicara...sape tak suke makan ngan awek ye tak?? haha....tapi masalahnye, tepat jam 6 petang, hujan dengan rela hati turun berderai tanpa disuruh, menyebabkan aku berbelah bagi nak gi KJ atau tak...ish, takpe, bia badan basah, hati kene kering (aku bermonolog sendirian sambil menghasilkan ayat penyedap ati)....berbekalkan tayar yang baru tukar, aku lantas memecut membelah air hujan yang turun tanpa belas kasihan, mengakibatkan jaket yang diambil dari opis tanpa kebenaran tersebut basah kuyup laksana mencurahkan air ke daun ketapang....hahaha...zaass!!

aku pun sampai kat KJ, tunang aku telah siap menunggu dengan jaket barunya....actually banyak hal nak wat sbnrnye selain makan...kene duplicate kunci umah la (pada harijadi tersebut, aku telah berjaya menghilangkan kunci umah sendiri tanpa rasa bersalah)....pastu nak masukkan cheque ain kat cimb...alih2, cheque deposit cimb rusak, aku melilau cari kedai kunci pun tak jmp...maka hanya ade satu tempat yang wajib dituju : KEDAI MAKAN!!

di bawah kurang 2 minit, aku terus memesan nasi dagang sesampainya kami di D'Stall kelana jaya...sbb aku pk, hanya itu makanan yang dapat menyahut cabaran perutku yang mengalunkan senandung rentak irama asli semenjak tadi dek kerana suhu badan yang sejuk dipukul hujan bertalu2....tanpa mengendahkan kiri dan kanan, hatta tunangku sendiri, aku bertarung dengan nasi dagang tersebut dengan penuh selera dan ternyata nasi dagang kalah terhadap kehebatan tekakku...haha....tapi, aku perasan ade lak 3 sekawan yang duk usha senyum2 kat tepi...ces...joe! kedut! kamil!!! (dalam ati : ooo derang nak tgk bola ni...)

upenye, segala konspirasi ini telah dirancang secara senyap oleh ain selame seminggu...ces...nnaaah kau!!! sebiji kek beso yang membawa nama secret recipe dari jenis choc fudge yang dah 2 kali aku pesan tak dapat, kini tersergam indah di hadapan mataku membuatkan tekakku bergetar semula ala2 vibrate henset 3310...haha...15 minit kemudian, farah syaza pun datang dengan lagak doktor berjaya yang baru lepas bedah buah pinggang seekor semut...disusuli paan yang baru nak baik demam (thanx cha) bersama mea yang nak berenti keje....hehe...aktiviti memotong, membahagi dan membelasah kek pun bermula!!!

mcm biasa...da ramai2 berkumpul tu, imbasan kisah lame merupakan aktiviti wajib memandangkan 90% kat situ budak kusess...hehe...suara mmg kuat, apetah lagi kitorang ketawa seakan kedai tersebut merupakan kepunyaan pengetua sekolah kitorang yang digelar Pak Pin Legend. aku?? speechless dengan luvly surprise tersebut, tapi mulut aku takleh berenti bercakap dek kerana terlalu seronok (selain daripada aku mmg suke bercakap...tengok je la aku taip camne....haha)....zaass!!

hari pun makin larut...sok sume org keje....so tepat kul 12, aktiviti huha tersebut ditamatkan secara rasmi, dengan keadaan 40% baki kek tersebut dirembat ain utk menjamah rakan opis pada keesokan arinye...aku mmg takleh nak bawak.....nak moto kot...ceh...kalau tak mmg aku tak bagi sesape sentuh kek nan seorang itew....hehehe

thanx to joe kedut kamil fara paan mea n last but not least (ayat stendet perhimpunan pagi isnin kat skola) , my notty cutie kitty gurl named nurul ain ab rahim for the surprise!!! luv u bla bla bla bla (sila baca ayat penuh tersebut di dalam msg sepanjang 2 page yg saya sent semalam....kekeke)

saksikan gambar di bawah....kek tersebut telah dipersetujui sebulat suara oleh panal hakim, untuk diberi name choc fudge 1 big cake joe....wakakakaka...zzaass!!!




Posted by anep@kecixz
pada hari cuti tersebut, faisal@pesal ajak aku tengok umah yang die menang aritu (aku yang gi bid)....alkisah, die telah menang pada harga rizab@reserve price...waaaa....percubaan pertama yang mantap!! tapi apsal nak ajak aku lak??? beliau menerangkan dengan ikhlas beliau cuak nak gi sorang2...hehe....lalu aku pun buat penaakulan secara membuta tuli, kalau bawak aku yang bermuka perompak bersiri tapi hati ade taman ni, tiadalah banyak sesi bersoal jawab ngan org sekeliling kot..haha

tapi sebelum meneruskan perjalanan selaku musafir sementara, pesal ajak makan kat mines...wow!! ati aku da melonjak gembira da...pasti la aku tidak perlu mengeluarkan walletku barang sesaat pun...hehe....akhirnya pencarian makanan kami berakhir di kenny rogers....tapi aku hanya order pasta memandangkan ayam2 dara di situ tak mampu nak membuka selera aku pada tengahari yang nyaman tersebut...hoho...pesal order set quarter ayam...peh...abeh lak tu...haha...selesai melantak, langsung kami meneruskan perjalanan selepas mengucapkan alhamdulillah...zzaasss

singgah kat KJ jap...sbb moto aku perlu ditukar tayarnye yang telah haus...lalu dengan gaya berlagak, WSA 3961 tersebut telah mengepau aku tayar baru dan memakse aku mengeluarkan rm100 dengan jayanye...ces....tapi takpe, skang ni aku laju meluncur di jalanan di celah2 kota tanpa merasa sekelumit risau dengan tayar baru yang hebat mencengkam jalan...haha

zzaasss...trus gerak umah pesal...memule ingat nak pecah umah...skali, berbekalkan kelemah-lembutan gaya bahasa aku, dengan liuk lentok badan yang sungguh menggoda, aku berjaya mintak kunci umah dari Jaya Grocer Store (dulu pekerja jaya grocer ni yang menyewa, tapi da tau kene lelong, derang kosongkan)....so aktiviti arini telah dipermudahkan olehNYa....syukur....dan kami masuk umah dengan kaki kanan...voillaa!! lawa umah woooo.....tapi sepah tu mmg kompom la...itu la adat sekeping umah lelong yang telah ditinggalkan..tapi so far, sket je kene btolkan...

da puas ati, kitorang pun klua, ade jiran tanye nak sewakan tak rumah ni??? of coz la kak....hehe...dan die pun mencarikan penyewa dengan pantas untuk pesal...tu la untungnya korang bli umah area hot nih...tak sampai satu ari, umah pun tak kemas lagi, da ade penyewa nak masuk...hehe...

aku pun tumpang hepi, sbb ini pun salah satu projek aku jugak..projek tolong menolong...hehe...sbb aku yang bidkan, dan menang, so aku nak tengok gak hasilnye camne....ari pun da petang time tu, tayar baru moto aku pun merengek2 mintak dilibas di jalan raya, so aku pun blah dengan pantas sebelum hujan mengganaz, sebelum aku terpakse bertenggek bawah flyover, dan sebelum aku rase malas nak balik n tido tepi jalan...haha...

gambar di bawah menyaksikan segala kejadian keramat yang berlaku pada hari nan indah itu...ewah....haha....zaasss!!!






Posted by anep@kecixz
good things come to those who wait...