Saturday, June 19, 2010 at 12:39 AM |  
tadi baru tt bersama pie, tuah, pesal ngan ade lagi sorang ape aku tak ingat name die...haha...biase la tt...cite pasal umah...cpo...tapi aku ade selit2 riki2 pasal moto er6n tuah...heeiii...bile la impianku nak tercapai ni...hoho

ari ni aku bekerja shift malam setelah 3 ari aku cuti....dan arini jugak (siang) adalah ari ketiga aku merayau2...peh....bayangkan la aku pusing kl, pj ni....sume nek moto nouvo je...tu pasal la aku nak er6n...alang2 nak nek lelame...bio le sedap sket muto tu...haha

aku telah berjaya menyetelkan cukai taksiran utk umah sri damansara, dan pas resit kat lawyer...harap2 cepat la dapat claim balik kat bank...leh wat pusing bende lain...utk cukai taksiran umah seri kembangan lak, aku jmp pegawai mpsj td mintak pengurangan....dan dapat la kurang 300...ok la tuh...banyak gak bagi aku laa....umah cemara tu jugak aku da sambungkan elektrik...so far aku cek takde pape masalah...lampu bilik air 1st je tak menyala...takde hal sangat la tuh...cume air je masalah ni...aku da penat nak bertekak ngan akak opis maintenance yang bodo tuh....takpe...minggu depan aku sambung "gadoh maintenance the 2nd"...haha

loan aku utk umah 2nd ni pun da approve...yahoo!!! cepat gile approve...aku rase dalam mase 4 ari je kot...tadi aku da runner gi cimb n sign sume letter offer...takyah bace banyak pun....pasal sume terms same ngan umah 1st...loan 40 taun, MRTA 10 taun...tapi yang ni lagi murah la....sbb aku dapat harga pun murah...hehe

projek terbaru sok...aku akan try dapatkan umah untuk pesal...umah ni agak terbaek kat tropicana selatan sane tuh....cume harga RP stil tinggi berbanding market value....tapi kitorang da riki2 umah sume n pesal puas ati...so aku truskan projek kali ni....bid bagi pihak pesal!! pergh nampaknya langkah aku dalam bidang ni da semakin panjang....bole wakilkan utk org plak!! haha....takpe, aku suke wat bende ni ramai2...tambah network kate org...semoga beliau dapat RP sok...ammiinnn...

sok malam aku merapu lagi ok...skang ni aku nak wat kerja yang da bertangguh sejak 6 jam yang lalu...haha...zzaaasss!!!
Posted by anep@kecixz

0 comments:

good things come to those who wait...