Monday, June 14, 2010 at 11:12 AM |  
terlupe aku nak citer....aku ingatkan umah 1st aku (sri damansara) da setel sume2 urusan da....skaali, lagi beberapa jam nak gi lelong umah 2nd tu...dapat call dari lawyer...dengan suara lemah lembut, beliau menyampaikan satu berita tak best..."dik, boleh tak tolong setelkan dulu quit rent ngan assesment tu...pastu bagi resit kat kitorang....nnt leh claim kat bank"....adeh...berderau darah aku jap....bukan ape...bankdraft da siap tersemat di tangan (bermakne aku da takde duit cash)...so aku terkedu sejenak, nak masuk ke tanak lelong petang tuh....kalau tak masuk, maka aku ade duit nak bayo natang tu sume....ish2...takleh jadik nih...

lalu menggunakan khidmat maxis yang aku masih belum jelaskan bilnya pada bulan lepas...aku start call memacam...bagi mendapatkan cost sebenar quit rent ngan assesment tu...adeh...upenye dekat 1.4k jugak nih...hmm....last2 aku pk...masuk je la lelong nih....untung2 menang RP, best gak...andai kate ade org lawan, n aku kalah....bagus gak....leh cancel bankdraft dan setelkan umah sri damansara ni...dan ape yang terjadi, seperti yang korang sedia maklum pada entry sebelum nih...aku menang RP...haha...maka aku tersenyum sorang2 dalam dewan lelongan tu...tanpa mengetahui maksud sebenar senyuman tu...samada senyum hepy...ataupun senyum pening....aku rase, 2-2 kot...haha...zaaaassss

maka all-kisah, umah 1st pun lom setel...da datang kes umah 2nd...maka aku perlu tenang dan bijak serta multitasking secara efektif utk menyelesaikan kedua2nya cepat....lalu aku push buyer umah sri damansara ni bayo duit deposit cepat2....die call smlm...ckp nak bagi 3% arini...3% tu ade la dalam 4k kot....so sempat la aku nak pusing2 duit 4k tu utk masalah2 2-2 umah ni sementara nak dapat lagi 7% tu dan selebihnya dari bank tak lame lagi...insyaAllah...

ape yang aku nak wat skang....bayo quit rent ngan assesment, bagi resit kat lawyer...lalu aku rase setel la 99% umah 1st ni...utk umah 2nd lak...gi sambung api kat TNB....harap2 meter letrik aku lum kene tarik, so bayar 200 deposit, da leh sambung letrik...kalau meter da ilang...perghh...panjang lagi citer....pastu nego n bayar sket tunggakan kat maintenance, supaya derang sambung air, dan aku leh cuci umah bagi nampak lagi terbaek....utk menarik mereka2 yang tertarik...haha...harap2 sume berjalan lancar...amminn...n mayb aku bagi pulangan sket kat rakan JV ku...mr asa!

pemusingan yang pertama ni mampu untuk aku jadikan kenyataan dan realiti jika buyer aku bayar deposit cecepat....maka diharap aku bole la dapatkan duit tu minggu ni...maleh nak panjang2 citer da....zzaaasssss!
Posted by anep@kecixz

0 comments:

good things come to those who wait...