Friday, July 2, 2010 at 10:44 AM |  
pada hari cuti tersebut, faisal@pesal ajak aku tengok umah yang die menang aritu (aku yang gi bid)....alkisah, die telah menang pada harga rizab@reserve price...waaaa....percubaan pertama yang mantap!! tapi apsal nak ajak aku lak??? beliau menerangkan dengan ikhlas beliau cuak nak gi sorang2...hehe....lalu aku pun buat penaakulan secara membuta tuli, kalau bawak aku yang bermuka perompak bersiri tapi hati ade taman ni, tiadalah banyak sesi bersoal jawab ngan org sekeliling kot..haha

tapi sebelum meneruskan perjalanan selaku musafir sementara, pesal ajak makan kat mines...wow!! ati aku da melonjak gembira da...pasti la aku tidak perlu mengeluarkan walletku barang sesaat pun...hehe....akhirnya pencarian makanan kami berakhir di kenny rogers....tapi aku hanya order pasta memandangkan ayam2 dara di situ tak mampu nak membuka selera aku pada tengahari yang nyaman tersebut...hoho...pesal order set quarter ayam...peh...abeh lak tu...haha...selesai melantak, langsung kami meneruskan perjalanan selepas mengucapkan alhamdulillah...zzaasss

singgah kat KJ jap...sbb moto aku perlu ditukar tayarnye yang telah haus...lalu dengan gaya berlagak, WSA 3961 tersebut telah mengepau aku tayar baru dan memakse aku mengeluarkan rm100 dengan jayanye...ces....tapi takpe, skang ni aku laju meluncur di jalanan di celah2 kota tanpa merasa sekelumit risau dengan tayar baru yang hebat mencengkam jalan...haha

zzaasss...trus gerak umah pesal...memule ingat nak pecah umah...skali, berbekalkan kelemah-lembutan gaya bahasa aku, dengan liuk lentok badan yang sungguh menggoda, aku berjaya mintak kunci umah dari Jaya Grocer Store (dulu pekerja jaya grocer ni yang menyewa, tapi da tau kene lelong, derang kosongkan)....so aktiviti arini telah dipermudahkan olehNYa....syukur....dan kami masuk umah dengan kaki kanan...voillaa!! lawa umah woooo.....tapi sepah tu mmg kompom la...itu la adat sekeping umah lelong yang telah ditinggalkan..tapi so far, sket je kene btolkan...

da puas ati, kitorang pun klua, ade jiran tanye nak sewakan tak rumah ni??? of coz la kak....hehe...dan die pun mencarikan penyewa dengan pantas untuk pesal...tu la untungnya korang bli umah area hot nih...tak sampai satu ari, umah pun tak kemas lagi, da ade penyewa nak masuk...hehe...

aku pun tumpang hepi, sbb ini pun salah satu projek aku jugak..projek tolong menolong...hehe...sbb aku yang bidkan, dan menang, so aku nak tengok gak hasilnye camne....ari pun da petang time tu, tayar baru moto aku pun merengek2 mintak dilibas di jalan raya, so aku pun blah dengan pantas sebelum hujan mengganaz, sebelum aku terpakse bertenggek bawah flyover, dan sebelum aku rase malas nak balik n tido tepi jalan...haha...

gambar di bawah menyaksikan segala kejadian keramat yang berlaku pada hari nan indah itu...ewah....haha....zaasss!!!






Posted by anep@kecixz

0 comments:

good things come to those who wait...