so bersambung la alkisahnye...telah termaktub di dalam tarikh 8 jun 2010, aku menang umah lelong yang aku target....nape 2nd attempt??? ni adalah percubaan kedua aku di dalam lelong rite after umah yang first...dan lagi skali mendapat RP (reserve price)...means takde sape yang lawan aku la....hoho...alhamdulillah...

pasal umah satu lagi yang aku tak jadi masuk tu, mmg ade membe aku masuk...geng2 blog gak...nak dijadikan kisah, ade 5 org bidder tegar utk unit tu...dan ade sorg cina yang sanggup compensate, bayar the other four rm500 each....so 4 org tu pun terima, termasuk la membe aku....bagus gak...kalau lawan pun kalah aku rase sbb bajet die tak tinggi...pandan perdana tu...kompom cine tu lawan kaw2....so, baik balik dengan 500 free daripada lawan tak dapat hape...haha

umah yang aku menang lak, adalah Cemara Apartment, kat seri kembangan sane tu....dekat gile ngan jusco equine....berhadapan dengan Vista Pinggiran yang menjadi kegilaan pembida kebelakangan nih...ye la, tempat ni baru nak naik...sewa pun ok sini...jusco da ade, skang Giant ngan Atmosphere tengah under construction...hoho...

umah aku ni plak, upe2nye, corner lot...ade 2 balkoni (satu lagi dalam master bedroom)....yang lain2 stendet la...3 bilik, 2 bilik air....part2 masyuk adalah, kitchen kabinet da ade 3, langsir free, piring astro free (haha..shit), dinding cat oren baru (nice~~), pastu besar sket dari unit yang lain, ade 10 kaki dry yard free kat blakang dapor....maintenance fee pun mahal sket (rm 100) dari unit2 lain (rm85)...part yang tak bape best lak, ia adalah leasehold (aku tak kesah sangat), dan bumiputera lot (skop pembeli da jadi kecik)....takpe la...tu blakang kire...part super best adalah, RP yang aku dapat beza dalam 40-50k ngan market price...hoho

umah ni mmg kosong, pintu terkopak, pastu ade la minor2 kerosakan yang perlu dibtolkan...aritu aku mengimport perompak2 bertauliah iaitu Fitri ngan Jamal sebagai pemecah umah aku...menggunakan cutter sifu faris dan tuanbri...hehe...so skang da letak solex aku, senang aku nak kua masuk...aku ingat, dalam minggu depan nak sambung api ngan air, so da bleh cuci umah...then baru btolkan mane2 yang patut, pastu fikir step seterusnya...nak sewakan ke...atau nak jual tros....

citer banyak pun tak guna sbb aku da ngantuk....penat runner sane sini tadi...korang layan ini gamba masyuk2 kat bawah....gambo2 ni adalah keadaan asal umah setelah aku menang...nnt aku da basuh terbaeekkk...aku update lagi...zaaasss

p/s : tahniah buat Ain@Alice, dapat keje masyuk di tempat masyuk!!! hehe





Posted by anep@kecixz

3 comments:

nia said...

hihi..apsal announce keje br kt cni..xde kaitan tau..neway thanx sbb anta g interview..

June 11, 2010 at 1:20 PM  
nanep said...

hehe....saje je la...enterprem name anda di sini..hoho...thanx teman gi pecah umah...hihi

June 11, 2010 at 8:40 PM  
Bandar Putra Permai e Community said...

Salam..Jemput sertai Forum komuniti Bandar Putra Permai di
E Komuniti Bandar Putra Permai dan dapatkan info terkini kejiranan, aduan, cadangan, iklan servis dan perkhidmatan anda.

January 30, 2011 at 2:33 AM  
good things come to those who wait...