Friday, July 2, 2010 at 11:29 AM |  
1 julai....mmg tarikh yang aku amat idam2kan suatu ketika dahulu...tapi da beso2 ni, aku juz rase biase je la...lately ni da 3-4 taun takde kek, takde mkn2 dan tiada ape2 yang special utk aku sambut pada hari tersebut...so aku pun tak expect ape2 gak taun ni melainkan hanya membalas ucapan2 besday yang memenuhkan wall facebook dan inbox henset james bond aku yang telah pun turun harganya....hehe

dan 1 julai ni jugak, adalah hari bekerja aku...tapi kalau aku tak bekerja pun nescaya takde makhluk pun nak layan aku melainkan bantal, tilam dan selimut sebagai peneman setia...so baik aku keje...kekeke...ain ajak aku makan pada malam tersebut, aku pun setuju tanpa banyak bicara...sape tak suke makan ngan awek ye tak?? haha....tapi masalahnye, tepat jam 6 petang, hujan dengan rela hati turun berderai tanpa disuruh, menyebabkan aku berbelah bagi nak gi KJ atau tak...ish, takpe, bia badan basah, hati kene kering (aku bermonolog sendirian sambil menghasilkan ayat penyedap ati)....berbekalkan tayar yang baru tukar, aku lantas memecut membelah air hujan yang turun tanpa belas kasihan, mengakibatkan jaket yang diambil dari opis tanpa kebenaran tersebut basah kuyup laksana mencurahkan air ke daun ketapang....hahaha...zaass!!

aku pun sampai kat KJ, tunang aku telah siap menunggu dengan jaket barunya....actually banyak hal nak wat sbnrnye selain makan...kene duplicate kunci umah la (pada harijadi tersebut, aku telah berjaya menghilangkan kunci umah sendiri tanpa rasa bersalah)....pastu nak masukkan cheque ain kat cimb...alih2, cheque deposit cimb rusak, aku melilau cari kedai kunci pun tak jmp...maka hanya ade satu tempat yang wajib dituju : KEDAI MAKAN!!

di bawah kurang 2 minit, aku terus memesan nasi dagang sesampainya kami di D'Stall kelana jaya...sbb aku pk, hanya itu makanan yang dapat menyahut cabaran perutku yang mengalunkan senandung rentak irama asli semenjak tadi dek kerana suhu badan yang sejuk dipukul hujan bertalu2....tanpa mengendahkan kiri dan kanan, hatta tunangku sendiri, aku bertarung dengan nasi dagang tersebut dengan penuh selera dan ternyata nasi dagang kalah terhadap kehebatan tekakku...haha....tapi, aku perasan ade lak 3 sekawan yang duk usha senyum2 kat tepi...ces...joe! kedut! kamil!!! (dalam ati : ooo derang nak tgk bola ni...)

upenye, segala konspirasi ini telah dirancang secara senyap oleh ain selame seminggu...ces...nnaaah kau!!! sebiji kek beso yang membawa nama secret recipe dari jenis choc fudge yang dah 2 kali aku pesan tak dapat, kini tersergam indah di hadapan mataku membuatkan tekakku bergetar semula ala2 vibrate henset 3310...haha...15 minit kemudian, farah syaza pun datang dengan lagak doktor berjaya yang baru lepas bedah buah pinggang seekor semut...disusuli paan yang baru nak baik demam (thanx cha) bersama mea yang nak berenti keje....hehe...aktiviti memotong, membahagi dan membelasah kek pun bermula!!!

mcm biasa...da ramai2 berkumpul tu, imbasan kisah lame merupakan aktiviti wajib memandangkan 90% kat situ budak kusess...hehe...suara mmg kuat, apetah lagi kitorang ketawa seakan kedai tersebut merupakan kepunyaan pengetua sekolah kitorang yang digelar Pak Pin Legend. aku?? speechless dengan luvly surprise tersebut, tapi mulut aku takleh berenti bercakap dek kerana terlalu seronok (selain daripada aku mmg suke bercakap...tengok je la aku taip camne....haha)....zaass!!

hari pun makin larut...sok sume org keje....so tepat kul 12, aktiviti huha tersebut ditamatkan secara rasmi, dengan keadaan 40% baki kek tersebut dirembat ain utk menjamah rakan opis pada keesokan arinye...aku mmg takleh nak bawak.....nak moto kot...ceh...kalau tak mmg aku tak bagi sesape sentuh kek nan seorang itew....hehehe

thanx to joe kedut kamil fara paan mea n last but not least (ayat stendet perhimpunan pagi isnin kat skola) , my notty cutie kitty gurl named nurul ain ab rahim for the surprise!!! luv u bla bla bla bla (sila baca ayat penuh tersebut di dalam msg sepanjang 2 page yg saya sent semalam....kekeke)

saksikan gambar di bawah....kek tersebut telah dipersetujui sebulat suara oleh panal hakim, untuk diberi name choc fudge 1 big cake joe....wakakakaka...zzaass!!!




Posted by anep@kecixz

3 comments:

yeop_cullen said...

hepi birthday la bro.apsal xsound awl2...leh kte celebrate kat kdai daud sblah kdai faizuli neh hehe.neway,smoga pnjang umo n dmurahkan rezki la hendaknye.smoga bilangan umah mcanak2 naiknye hehe.weihhh....kat 1B ada nk lelong.70k jerk.1600++ sf rsenye.ape lg.......

July 9, 2010 at 8:56 PM  
k3cixz said...

haha...tenkiu yob....besday je pon....aku pun da lame tak sambut...hehe...uish, aku wat mase ni kene hold ape2 pembelian la...duit da semakin susut dalam poket nih...kekeke

July 12, 2010 at 7:58 PM  
nia said...

ello ello..
xde citer baru ke..hihi...

October 18, 2010 at 1:28 PM  
good things come to those who wait...