Friday, January 9, 2009 at 5:37 PM | 3 comments  
today is my worst day ever....aku lambat la kononnye gi miting...bawak moto da standard pun macam haram...cilok sane sini..trafik lite langgar sume...tapi aku perasan ade la satu moto ni folo aku dari ampang...hmm....wut to do..kot2 ade niat tak baik ke kan...lalu aku tambah darjah kepelesitan....tolak tambah ala2 rider pencen sket2....akhirnya aku sampai kat tempat parking...uish da kul 3.05...cilaka liao...

aikk??moto tadi ade kat blakang aku???turun2 dengan lagak polis yang tak berapa nak hensem, soh aku tunjuk ic la ape la sume...pastu cakap moto aku ni ade kes la ape la...cewah...dalam ati aku da tau da ni...kompom nak menjalankan sebarang aktiviti tak sihat ni...aku soh tunjuk ID takmo plak...tum tam pling plang kecebur kedegang...akhirnya selamat henset gua kene rompak...haha....walaupun da cukup truk da tu, sib baik aku sempat bawak laptop lari nek atas...

sume tanye "apsal tak riot je kat situ?"....ni soalan susah aku nak jawab...takut?mmg aku cuak...tengok saiz die ngan aku,walaupun die sorang, leh lunyai gak aa...so hasil pemikiran rasional ajaran cikgu geografi aku, daripada aku datang miting lebam berdarah sume ditambah dengan henset + laptop + duit sume ilangg...baik aku ilang henset + terminate number + laptop and keje selamat + duit tak kopak + aku stil leh tersenyum tawar dengan penuh bangga.....

henset baru bli, walaupun tak sampai ribu, membuatkan aku tahan perut gak sebulan...sempat la pakai beberapa bulan...bile pk balik...its not that bad...in fact, lepas aku kene, satu building kecoh ketatkan security sume..so tak kene kat orang lain...in a way, kira aku berjasa kat orang2 yang bakal kene ye tak? hoho....

masalahnye nak tambah malang lagi mouse aku rusak...u cant call urself a programmer when the only thing that u can use is the damn mouse pad on ur laptop....sumpah payah nak wat keje...aku tengah calculate ape lagi leh jadi malang lepas ni....1 thing for sure, aku musti tetap tersenyum aa...huhu

hopefully all this shitness will turn into a fucking shining best damn thing ever the next day...or the day after that...or after that......ayat aku pun da tunggang terbalik same macam pale otak aku skang...tengok laptop da tak pk keje...asek pk snuker je...well, thats the only thing that can make me forget anything rite now...even for a slightest moment...so tolong la ade orang ajak ari ni...ade sape bran???
Posted by anep@kecixz
akhirnya dapat gak aku oter blog ni jadi seperti yang diidamkan (oleh aku la...)...hehe...jadi bagi menghilangkan penat lelah, aku ingin mempraktikkan secangkir senaman yang dirembat dari seseorang yang ku kenal (thanx to pure punx death!!)...haha....korang musti tengah tensen kan?...aaa...meh sini...ikut skali.....tambah nasi...tambah nasi....on ur mark, get set, get lost!! haha


ok..memula kita wat camni
>>
pastu, tarian sehati berdansa
>>
diikuti lagak superhero tempatan..
>>
to the left..


and to the right..
>>
then pusingan kepala alam semesta..
>>
hikmat hantukan penghilang dahaga..
>>
kemudian pura2 hepi..


then we gettin jiggy with it!
>>
senaman menggila!!!
>>
IP Man + Super Man
>>
hayunan mengantuk di waktu subuh


pastu cari pasangan, bersama2 menjayakan tarian tersebut
>>
akhir sekali, ikut seperti di atas sebagai "warming down"
Posted by anep@kecixz
Wednesday, January 7, 2009 at 10:21 PM | 0 comments  
shopping...sape tak suke shopping ye tak?...but 1 thing for sure, thats not me (while ago)...takde la menyampah tapi juz not my habit...haha...can u believe that?

tapi kebelakangan ni bile da pegang duit sendiri (mmg banyak dugaan), ade je bende yang aku nak beli...hoh...baru2 ni kopak lagi bli sumthin...tapi mmg da target setahun menatang ni...so worth it kot....wut i'm trying 2 say is, kenapa aku da makin ke arah this shoping thing...kalau setakat bli sabun ke ubat gigi ke, orang tak panggil shoping ye tak? haha

mungkin dulu aku takde duit...so tak rase nak bli pape....but that doesnt mean that i'm quite kayo rite now...tersepit gak idup tengah KL gini....cume ade la duit sendiri...tak mintak parent (mintak membe ade la gak 2-3 helai..haha)...jadi, mulai hari ini, sempena tahun baru yang baru sangat2...aku berazam untuk tidak menjadi secebis sopharudin yang sophaholic!
Posted by anep@kecixz
good things come to those who wait...